X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Καταγγελία του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών για απλήρωτους εργαζόμενους ακόμα και «όλο το 2020»

«Όλο αυτό το διάστημα η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που αρρώστησαν και μπήκαν σε καραντίνα δίχως να αναπληρώνονται από νέες προσλήψεις. Ουσιαστικά σήμερα, βγαίνει πολύ περισσότερη δουλειά με πολύ λιγότερο προσωπικό. Τα ΜΑΠ όπως και στο 1ο κύμα, δίνονται με το σταγονόμετρο. Οι μισθοί συνεχίζουν την κατρακύλα, ενώ ακόμη δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση εργασίας. Υπάρχουν κλινικές, μεταξύ των οποίων και η "ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ" που επιτάχτηκε, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο το 2020». Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, ζητώντας επίσης από την «κυβέρνηση που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να επιτάξει (με το αζημίωτο) κλινικές, να κάνει άμεσα ελέγχους καταλληλότητας στους χώρους πολλοί από τους οποίους ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα»
|

«Η αναλγησία της κυβέρνησης και η προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού είναι οι αιτίες της σημερινής δραματικής κατάστασης. Ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, φτάσαμε ακόμα και σήμερα στο παρά πέντε, να γινόμαστε μάρτυρες μιας διαπραγμάτευσης και παζαρέματος για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μάλιστα με γενναιόδωρη αποζημίωση», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδας.

Οι ιδιωτικές κλινικές, σημειώνει ο Σύλλογος, σύμφωνα με τον 902.gr «το αντιμετωπίζουν πάντα τους ασθενείς σαν πελατεία και σαν μέσο κερδοφορίας και γι’ αυτό σήμερα θέλουν να δέχονται μόνο μη covid περιστατικά. Μάλιστα γίναμε και μάρτυρες σκηνών με απεσταλμένους των κλινικών να κάνουν διαλογή ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια.

Οι κλινικάρχες θέλουν να αφήσουν την δύσκολη δουλειά στα δημόσια νοσοκομεία και να μην αναμειχθούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού που θυμίζει σκηνές πολέμου. Δεν μιλάνε ανοιχτά για την πραγματική κατάσταση εντός των κλινικών. Πολλοί εργαζόμενοι πράγματι έφυγαν από τις κλινικές σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας αφού στον ιδιωτικό τομέα κάθε εργαζόμενος δουλεύει για δύο, με πολύ χαμηλό μισθό, χωρίς δικαιώματα, με την εργοδοτική τρομοκρατία να σπάει κόκαλα και πολλές φορές απλήρωτος! Ειδικά τα τελευταία χρόνια η έλλειψη προσωπικού στις κλινικές, δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των κλινικών διότι η κατάσταση για το προσωπικό ειδικότερα για τους νέους είναι αφόρητη».

Στο μεταξύ, προσθέτει, «όλο αυτό το διάστημα η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που αρρώστησαν και μπήκαν σε καραντίνα δίχως να αναπληρώνονται από νέες προσλήψεις. Ουσιαστικά σήμερα, βγαίνει πολύ περισσότερη δουλειά με πολύ λιγότερο προσωπικό. Τα ΜΑΠ όπως και στο 1ο κύμα, δίνονται με το σταγονόμετρο. Οι μισθοί συνεχίζουν την κατρακύλα, ενώ ακόμη δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση εργασίας. Υπάρχουν κλινικές, μεταξύ των οποίων και η “ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ” που επιτάχτηκε, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο το 2020».

Τέλος, σημειώνει, «η κυβέρνηση που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να επιτάξει (με το αζημίωτο) κλινικές, να κάνει άμεσα ελέγχους καταλληλότητας στους χώρους πολλοί από τους οποίους ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, καταλήγει ο Σύλλογος, «ότι η ζωή και η υγεία του λαού αξίζει περισσότερο από τα κέρδη τους. Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για το θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας καθημερινά από την πανδημία. Δείχνουμε στην πράξη ότι θα χαλάσουμε το σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση η οποία θέλει να αξιοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού για να χτυπήσει στο σύνολο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις