Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το τελευταίο 36ωρο υπήρξε εντοπισμός κρουσμάτων μεταξύ συναδέρφων της nonCovid ΜΕΘ, με την κινητοποίηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να είναι άμεση, καθώς προχώρησε εγκαίρως σε ενημέρωση για όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τα κρούσματα.

Παρ’ όλα αυτά η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι «να μην έχουν βγει σε καραντίνα οι νοσηλευτές που είχαν έκθεση υψηλού κινδύνου».

Όπως επισημαίνουν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας, ενώ οι επικουρικοί που είναι πάνω από 9 βρίσκονται σε άδεια απόλυσης, δεδομένου ότι τον Οκτώβρη λήγει η σύμβαση τους.

Καταληκτικά απαιτούν «να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς», ενώ διευκρινίζουν ότι «δεν θα ανεχτούν εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας , της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο και της ατομικής μας προστασίας».

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να προσληφθεί τώρα μόνιμο προσωπικό και να υπάρξει  μονιμοποιήσει σε όλους τους συμβασιούχους».

«Στέλνουμε SOS. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση», υπογραμμίζει το Σωματείο και καταλήγει: «Φτάνει πια με τον κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό που κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο στο όνομα της υποστελέχωσης και των οικονομικών σκοπιμοτήτων!», καταλήγουν.

Κλείνοντας ανακοινώνουν την έκτακτη συνεδρίαση του σωματείου την 7η Σεπτεμβρίου, μετά την συμμετοχή της στάσης εργασίας που έχει προαναγγελθεί από ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά

«Το τελευταίο 36ωρο εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε συναδέλφους της ΜΕΘ. Πραγματοποιήθηκε εξέταση για όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ.

Οι συνάδελφοι της επιτροπής λοιμώξεων ενημέρωσαν έγκαιρα για όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη συνάδελφο.

Καταγγέλλουμε ότι ως τώρα δεν έχουν βγει στην αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας. Οι επικουρικοί πάνω από 9 που λήγει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη είναι σε άδεια απόλυσης

Απαιτούμε:

Να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς.

Δεν θα ανεχτούμε εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείου και της ατομικής μας προστασίας

Να προσλάβουν τώρα μόνιμο προσωπικό

Να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους

Στέλνουμε SOS. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο»