Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, με το Αθηναϊκό Πρακτορείο να μεταδίδει το μεσημέρι της Δευτέρα πως συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παρέμεναν ακόμα ενεργές. Ωστόσο, καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από μέσα ενημέρωσης μένουν να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με αυτές, κάτοικοι της Παιανίας καταγγέλλουν πως τις πρώτες πρωινές ώρες (περί τις 3 το πρωί) και πριν το ξέσπασμα της φωτιάς στον Υμηττό ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις, όπως μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ.

«Αυτοί είναι εμπρησμοί. Έκαιγε παντού, κάποιοι άκουσαν εκρήξεις. Είναι 100% εμπρησμός μέσα στη νύχτα» φέρεται να δήλωσε ένας από τους κατοίκους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε πως στην αρχή υπήρχε «φλόγα ύψους 20 μέτρων σε μικρή απόσταση από σπίτια στην Παιανία», ενώ ταυτόχρονα «είχαμε δύο μεγάλα μέτωπα: το ένα σε χαράδρα κοντά στον οικισμό της Παιανίας και το δεύτερο στην κορυφογραμμή».

Επίσης, υπόνοιες για εμπρησμό άφησε και ο Δήμαρχος Παιανίας, Σπύρος Στάμου, που σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση κινητοποίηση και καίρια επέμβαση για την κατάσβεση της φωτιάς, υπογράμμισε πως «πυροσβεστική με ειδικό επιτελείο, ερευνά τις αιτίες της πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπρησμού». Αξίζει να σημειωθεί πως κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι που την ώρα της φωτιάς βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού, απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

«Μικρές εστίες φωτιάς» κατέγραψαν και οι εικόνες τηλεοπτικών σταθμών:

Σε κάθε περίπτωση, τα στιγμιότυπα που δημοσίευσαν χρήστες τις ώρες που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά είναι αποκαλυπτικές και γεννούν επιπλέον ερωτήματα.

Καταστροφές στις κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η πυρκαγιά στην περιοχή των κεραιών προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ενώ κάποιες κάηκαν ολοσχερώς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το e-tetradio.gr, καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του Love Radio 97,5, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκαν πολλοί σταθμοί, μεταξύ των οποίων ο 88.6 FM, τα Παραπολιτικά 90.1, ο Galaxy 92, ο Λάμψη 92.3, ο Best 92.6, ο Ελληνικός 93.2, ο Love 97.5, ο Nostos 100.6, ο Athens Voice 102.5, ο Θέμα 104.6, ο 105.5 Στο Κόκκινο και άλλοι.