Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών του Ρεθύμνου, η αστυνομία αποφάσισε να επιδώσει πρόστιμο σε έναν άστεγο, καθώς παραβίαζε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο άστεγος άντρας διέμενε στην πλατεία μικρασιατών στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου και σύμφωνα με ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του, φέρεται να ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την κατάστασή του, με τους τελευταίους παρόλα αυτά να αδιαφορούν και να του βεβαιώνουν τελικά τη «παράβαση».

Φαίνεται ότι η ασάφεια το νόμου σχετικά με την επιβολή προστίμων σε όσους σπάνε την καραντίνα ή βρίσκονται στο δημόσιο χώρο χωρίς τη σχετική άδεια, αφήνει χώρο για αυθαιρεσίες, καταπατώντας ακόμα και τα αυτονόητα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε την απόδοση του προστίμου, ωστόσο δήλωσε ότι το πρόστιμο σβήστηκε.

Όπως είπε «Έκανα και εγώ παρέμβαση στην Τροχαία Ρεθύμνου για να σβηστεί το πρόστιμο, αλλά όπως με ενημέρωσα,ν το είχαν ήδη σβήσει»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και από άλλες συλλογικότητες και φορείς, με σκοπό την εύρεση μονίμου καταλύματος για στέγαση του άστεγου άνδρα.

Άνθρωποι που επικοινώνησαν μαζί του, ανέφεραν ότι οι αστυνομικού που βεβαίωσαν τη παράβαση και επέβαλλαν το πρόστιμο περιέπαιζαν τον άστεγο άνθρωπο, καθώς του ζήτησαν να μην κάθεται στα παγκάκια της πλατείας, αλλά να περιφέρεται. Όταν τους απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να περιφέρεται όλη μέρα, του έκοψαν το πρόστιμο των 150€.

Παρόλα αυτά η κατακραυγή για το συμβάν και η δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό φαίνεται ότι ανάγκασαν τη τροχαία να διαγράψει το απαράδεκτο αυτό πρόστιμο.