X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Καραντίνα 15 ημερών για την κοινότητα Εχίνου στη Θράκη

Την κήρυξη της κοινότητας Εχίνου στη Θράκη σε καραντίνα δεκαπέντε ημερών ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το θάνατο 77χρονου στην περιοχή, με εφαρμογή αυστηρού κατ' οίκον περιορισμού υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού.
|

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς εννέα άτομα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, «επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς καμία δυνατότητα, κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης», ενώ πρόσθεσε ότι η λήψη μέριμνας για την παροχή τροφίμων και φαρμάκων θα γίνει από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης καθώς και από το Δήμο Μύκης.

«Θα συνδράμει η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την επιτήρηση έχει αναλάβει η αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ασθενοφόρο ενώ έχει ενισχυθεί και το Νοσοκομείο της Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» ανακοίνωσε ακόμα ο Ν. Χαρδαλιάς.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει για δύο εβδομάδες από σήμερα 6 το απόγευμα ως και την 7 Απριλίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της. Καλούμε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους διότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι μεγάλος όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται πως κατά την ενημέρωση, ο υφυπουργός προχώρησε σε διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας, αναφορικά με τις περιπτώσεις ανθρώπων που φροντίζουν αδέσποτα. Όπως εξήγησε, για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης. Για όσους το κάνουν εντός των συνόρων του δήμου τους, ο Ν. Χαρδαλιάς προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΚΕΔΕ, με αντίστοιχη άδεια κυκλοφορίας.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό» ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις