Το ΕΛΚ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και όπως είπε, «η ΝΔ είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και πρεσβεύει τις αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο». 
 
«Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη. Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως πολλές από τις αποφάσεις του ΕΛΚ μετουσιώνονται τις περισσότερες φορές, σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό, σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι «εδώ διαμορφώνουμε τη μεγάλη Ευρώπη, που θέλουμε».
 
Παρά τις αλλαγές στο κείμενο του προσχεδίου για το μεταναστευτικό στο συνέδριο του ΕΛΚ μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας για τις επικριτικές αναφορές στην Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έμεινε ικανοποιημένη και το καταψήφισε. Η «μάχη» λένε τα στελέχη της ΝΔ θα συνεχιστεί μέχρι αύριο που θα έρθει το κείμενο στην ολομέλεια.