Το ΝΑΡ στην καταγγελία του κάνει λόγο για «ευθεία στοχοποίηση της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστερά από κυβέρνηση και κρατικούς μηχανισμούς», προσθέτοντας ότι «η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο». Παρουσιάζει στη συνέχεια ένα ιστορία της σύλληψης – απαγωγής του φοιτητή:

Χθες το βράδυ στις 9 μ.μ., κλιμάκιο έξι ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας απήγαγε έξω από το σπίτι του φοιτητή του Πολυτεχνείου που συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ και τον μετέφερε στην ΓΑΔΑ. Οι ασφαλίτες του πήραν τα πράγματα και το κινητό του τηλέφωνο, προέβησαν σε έλεγχο του αυτοκινήτου του (χωρίς να βρουν τίποτα «αξιοποιήσιμο») και του απαγόρευσαν επικοινωνία με δικηγόρο και τους οικείους του παρά το επίμονο σχετικό αίτημά του.

Μόλις στις 3 π.μ. τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου του επέτρεψαν να στείλει ένα μήνυμα SMS «αποκλειστικά σε συγγενικό του πρόσωπο», όπως του είπαν. Μετά την πολύωρη εξαφάνισή του από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ο φοιτητής ενημερώθηκε στις 10 το πρωί πως… «συλλαμβάνεται», καθώς -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα». Φυσικά οι «μάγειροι» της ΓΑΔΑ δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Είχε προηγηθεί εξονυχιστική έρευνα στο σπίτι του φοιτητή άλλου κλιμακίου της ασφάλειας μαζί με εισαγγελέα νωρίς το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, προκαλώντας αναστάτωση στην οικογένειά του, και πάλι χωρίς να βρουν τίποτα το επιβαρυντικό.

Μόνο στις 10 π.μ. επιτράπηκε στον φοιτητή να επικοινωνήσει με δικηγόρο, 13 ώρες μετά την απαγωγή του! Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Όσον αφορά τα κίνητρα της Ασφάλειας, το ΝΑΡ υποστηρίζει ότι «προφανώς, καθώς είχε κατέβει στο χώρο της ΑΣΟΕΕ με το αυτοκίνητό του, η ασφάλεια κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας, βρήκε τη διεύθυνσή του και έστησε την παγίδα της. Αποκαλύπτεται λοιπόν και η δράση της ασφάλειας ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και την αντικαπιταλιστική Αριστερά.»

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας, σχετικά με την σύλληψη αναφέρεται ότι:

Ο 25χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο νεαρός, κατά την απολογία του, απέρριψε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ανέφερε ότι είναι εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού συλλόγου της σχολής του και για αυτόν τον λόγο βρέθηκε στον χώρο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια, προέβη σε δηλώσεις περιγράφοντας τον τρόπο σύλληψής του και κάνοντας απίστευτες καταγγελίες, που περιγράφονται και στην ανακοίνωση του ΝΑΡ.

Αναλυτικά:

Η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία με δίκες δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δεν ξέρω πώς στοχοποιήθηκα, δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα στην πορεία έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Έξι άτομα της ασφάλειας (σ.σ. τη νύχτα της Δευτέρας) με περικύκλωσαν, έψαξαν το αυτοκίνητό μου. Προσήχθην στη ΓΑΔΑ χωρίς να μου εξηγήσουν καν τον λόγο και χωρίς να μου επιτρέψουν να μιλήσω με δικηγόρο.

Στις 3 τα ξημερώματα μου ανακοίνωσαν ότι η προσαγωγή μου μετατρέπεται σε σύλληψη και μου απήγγειλαν κατηγορητήριο και πάλι δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω με δικηγόρο.

Ύστερα από πολλή πίεση με άφησαν να στείλω ένα γραπτό μήνυμα στον αδερφό μου και το πρωί που ανακοίνωσαν ότι θα μπουν στο σπίτι μου για έλεγχο.

Στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ καταλήγει:

Τεράστιες ευθύνες φέρει συνολικά η κυβέρνηση, αλλά και ειδικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Αλήθεια κύριε Χρυσοχοΐδη γιατί έγινε η απαγωγή του φοιτητή του Πολυτεχνείου; Γιατί του απαγορεύτηκε η επικοινωνία με δικηγόρο, παρά μόνο μετά από 13 ώρες; Στην κανονικότητα της κυβέρνησης και του συστήματός σας τα ΜΑΤ θα παραβιάζουν το πανεπιστημιακό άσυλο κυνηγώντας φοιτητές, οι νέοι θα σέρνονται σιδηροδέσμιοι επειδή αγωνίζονται και οι εργαζόμενοι θα πνίγονται στην καταστολή όταν αντιστέκονται;

Στη νεολαία και στους εργαζόμενους επιφυλάσσουν το μέλλον της πάμφθηνης εργασίας, της μισής δουλειάς-μισής ζωής, με επιπλέον τον βούρδουλα της καταστολής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αν νομίζουν πως θα μας τρομάξουν, αν νομίζουν πως θα επιβάλλουν αυτή την πραγματικότητα είναι βαθιά γελασμένοι. Από τη Χιλή μέχρι το Ιράκ και από την Καταλονία μέχρι το Εκουαδόρ οι λαοί και η νεολαία εξεγείρονται.

Όπως δείχνει διαχρονικά και ο Νοέμβρης του ΄73 η λάμψη της εξέγερσης φωτίζει τα σκοτάδια της καταπίεσης.