Στο κενό έπεσε τη Δευτέρα η προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης και του αρχηγού της να μπλοκάρει την ανάγνωση του καταστατικού της Χρυσής Αυγής, που καίει τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την ηγεσία της. Αποτέλεσμα, το έγγραφο να αναγνωστεί κανονικά, αποκαλύπτοντας τη ναζιστική φύση της οργάνωσης και αποδεικνύοντας τις αιτίες που προσπάθησε η ηγεσία της να μην το δεχτεί το δικαστήριο, κάνοντας λόγο για πλαστογραφία.
 
Μετά την απόφαση της προέδρου της έδρας, Μαρίας Λεπενιώτη, να απορρίψει την ένσταση για πλαστογραφία, καθώς δεν υπήρξε ουσιαστική κατηγορία κατά κάποιου προσώπου, το καταστατικό διαβάστηκε, ολοκληρώνοντας την ανάγνωση εγγράφων, με το επόμενο βήμα που ορίζει η διαδικασία να είναι ο σχολιασμός των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.
 
Με αυτή την απόφαση του δικαστηρίου κατέπεσε ένα από τα τελευταία αναχώματα της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς η ανάγνωσή του ενισχύει τις κατηγορίες για τον εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, την ύπαρξη στρατιωτικής δομής, την ύπαρξη της Αρχής του Αρχηγού που στοιχειοθετεί τις ποινικές ευθύνες του Μιχαλολιάκου για τις τελεσθείσες εγκληματικές πράξεις των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης, κλπ.
 
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υποστήριξε κατά τη χθεσινή δικάσιμο πως η σφραγίδα της οργάνωσης περιλαμβάνεται στο γνήσιο καταστατικό, είναι ίδια με σχετικό έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του στενού συνεργάτη του Ν. Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά στα Γιάννενα. Σφραγίδα που συναντά κανείς και στα τεύχη του επίσημου περιοδικού «Χρυσή Αυγή».
 
Ακόμη, η εισαγγελέας αποδόμησε και τους ισχυρισμούς Μιχαλολιάκου, που αρνούμενος τη γνησιότητα του καταστατικού υποστήριξε πως «απηχεί ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χ.Α., η οποία υπερασπίζεται τις αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού». Η ίδια, τόνισε πως σε αρκετά βίντεο-ντοκουμέντα που προβλήθηκαν κατά τη δίκη, «γίνονται αναφορές στις εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις της οργάνωσης» και άρα «ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος».
 
Μένει πλέον ο σχολιασμός του παραπάνω εγγράφου, μαζί με πλήθος άλλων που αναγνώστηκαν το τελευταίο διάστημα, με τον κλοιό των στοιχείων να έχει στενέψει επικίνδυνα για την ναζιστική οργάνωση.

Δείτε το έγγραφο όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών:

 
Παρακάτω παραθέτουμε σειρά αποκαλυπτικών εγγράφων, ηχητικών και βίντεο που παρουσιάστηκαν κατά τη δίκη, όπως δημοσιεύτηκαν από το Omniatv, τον 902.gr και το JailGoldenDawn.com:

Ηχητικά ΕΥΠ

Μιχαλολιάκος

Ουρανία

Παππάς

Κασιδιάρης

Ηλιόπουλος

Πατέλης και Νίκαια