Ο μηνυτής ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυόμενος τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου. Ο γνωστός σκηνοθέτης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες,, να υποσχέθηκε στον μαθήτη ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο μηνυόμενος τον βίασε στο σπίτι του.

Το θύμα στη μήνυση του κάνει αναφορά και σε άλλα παιδιά που ο γνωστός ηθοποιός σκηνοθέτης δεχόταν στο σπίτι του. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου. «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα.

Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου. Η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη Δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες το βράδυ σε μια συγκλονιστική μαρτυρία προχώρησε ο 40χρονος, πλέον, Βασίλης ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά, καταθέτοντας μήνυση εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, καταγγέλλοντας ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά για 4 χρόνια από την ηλικία των 15 ετών. «Τον παιδεραστή μου πλέον δεν τον φοβάμαι, αυτός πρέπει να με φοβάται» είπε χαρακτηριστικά o Βασίλης ο οποίος φωτογράφισε τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, τον οποίο ανέφεραν στην εκπομπή συνεχώς ως τον «θεατράνθρωπο», αποφεύγοντας ωστόσο να πουν το όνομα του. Την ίδια ώρα με την παραπάνω συνέντευξη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να έχει καλέσει τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να προσκομίσει τύχον καταγγελίες ή αναφορές προς το Σωματείο, σχετικά με τον γνωστό σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.