Σήμερα το πρωί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, ο οποίος εποπτεύει τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, κατέθεσε δεκασέλιδη έγγραφη αναφορά στον, επίσης αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φώτη Μακρή, ο οποίος διεξάγει «διοικητική εξέταση» (όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος) για το εάν «παρενοχλήθηκαν στο έργο τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, όπως υποστηρίζουν στην αίτηση παραίτησής τους και στο σχετικό υπόμνημα που έχουν καταθέσει.

Παράλληλα, ο κ. Παντελής έδωσε ενόρκως διευκρινίσεις στον κ. Μακρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παντελής επιβεβαίωσε τα δύο από τα τρία περιστατικά που έχουν καταθέσει οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ότι δέχθηκαν «παρενοχλήσεις». Μάλιστα, ο κ. Παντελής αναφέρει ότι για τα δύο περιστατικά που περιγράφουν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ήταν αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυρας, αλλά παρ' όλα αυτά δεν εξέλαβε ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς δέχτηκαν κάποια “παρενόχληση” στο έργο τους.

Την Πέμπτη ο κ. Μακρής, με την ιδιότητα του επιθεωρητή δικαστηρίων και δικαστών θα έχει προγραμματισμένη συνεργασία, στο Εφετείο Αθηνών, με συναδέλφους του, οι οποίοι υπηρετούν στο ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κατά τη συνεργασία αυτή ο κ. Μακρής θα αναζητήσει τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεργάστηκαν με τον κ. Πεπόνη στις επίμαχες τρεις υποθέσεις για τις οποίες δέχθηκε «παρενοχλήσεις», όπως καταγγέλλει, προκειμένου να τους καλέσει να καταθέσουν ενόρκως για γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψή τους.