Κατάθεση Β. Παπανδρέου:

Η κ. Παπανδρέου στην κατάθεση της είπε ότι η δωροδοκία θα μπορούσε να γίνει σε διάφορα στάδια της αγοράς οπλικών συστημάτων. 
 

Επίσης ανέφερε ότι συμμετείχε στα επίμαχα συμβούλια για την έγκριση αγοράς των ΤΟΡ Μ1 και των υποβρυχίων. Επίσης, ανέφερε ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ λειτουργούσαν με βάση τις εισηγήσεις του υπουργού, των αρμόδιων επιτροπών και της στρατιωτικής ηγεσίας. Η σύγκληση του συμβουλίου και η εισήγηση προς αυτό γινόταν από τον υπουργό Άμυνας. «Δεν είχαμε τον χρόνο και τη δυνατότητα να γνωρίζουμε και να ελέγξουμε τον τρόπο υλοποίησης των συμβάσεων» συμπλήρωσε.
 
Ακόμη πρόσθεσε η ίδια ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν είχαν τη δυνατότητα να κρίνουν αν το κόστος της αγοράς ήταν το ενδεικνυόμενο. Μάλιστα, τόνισε ότι για τα υποβρύχια μπορεί το κόστος να ήταν μεγαλύτερο αλλά υπήρχαν και άλλα οφέλη από τη συγκεκριμένη επιλογή, όπως η στήριξη των ναυπηγείων, η απασχόληση –καθώς η υλοποίηση της σύμβασης αφορούσε πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας- και η απόκτηση τεχνογνωσίας.
 

Να αναφέρουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσαν για την ίδια υπόθεση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

 
Κώστας Σημίτης:
Ο Κώστας Σημίτης, στην κατάθεσή του, η οποία διήρκησε πολλές ώρες, είπε πως Λυπάται για τις αθλιότητες που έγιναν επί πρωθυπουργίας του. Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε πως η ανάγκη να επενδύσει σε εξοπλισμούς η Ελλάδα προέκυψε μετά το επεισόδιο στα Ίμια. Ωστόσο μετά τις διπλωματικές προσπάθειες και την υπογραφή της Συμφωνίας του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των στρατιωτικών δαπανών. Και σε αυτό το θέμα ο τότε υπουργός Άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν αντίθετος. 
 
Στη συνέχεια ο Κώστας Σημίτης ουσιαστικά «κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ελεγκτική εξουσία». 
 
Ευάγγελος Βενιζέλος:
Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε το βαρύτατο πολιτικό τίμημα που πλήρωσε το κόμμα του από τις έκνομες ενέργειες του Α. Τσοχατζόπουλου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Έχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από τη δικαζόμενη υπόθεση. Το κόμμα έχει υποστεί από αυτή την υπόθεση τεράστια ζημιά. Αρκεί να δει κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου και Ιουνίου 2012, όταν η προδικασία για την υπόθεση ήταν σε πλήρη εξέλιξη».
Το δικαστήριο έχει καλέσει, επίσης, για τις 27 Μαΐου ως μάρτυρες και τους αρχηγούς των τριών όπλων, το επίμαχο χρονικό διάστημα, Αθανάσιο Τζογάνη, Μανώλης Παραγιουδάκη και Γιώργο Ιωαννίδη.