Σύμφωνα με το πληροφορίες από το πρακτορείο της Β. Κορέας που επικαλείται το Reuters, η καταστροφή του κέντρου που πραγματοποιούνται οι πυρηνικές δοκιμές, θα περιλαμβάνει την καταστροφή όλων των σηράγγων με εκρήξεις, ώστε να μπλοκαριστούν όλες οι είσοδοι, καθώς και την αφαίρεση των εγκαταστάσεων παρατήρησης, των κτιρίων έρευνας και των σημείων ασφαλείας.
 
«Το Ινστιτούτο Πυρηνικών Όπλων και άλλα ενδιαφερόμενα ιδρύματα λαμβάνουν τεχνικά μέτρα για την καταστροφή του βορείου πυρηνικού δοκιμαστικού κέντρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ)  προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διακοπής της πυρηνικής δοκιμής» ανέφερε η ανακοίνωση. 
 
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ότι θα πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου. Θα είναι η πρώτη συνάντηση που έγινε ποτέ μεταξύ ενός προεδρεύοντος προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε χαρακτηρίσει τη σύνοδο κορυφής ως «ιστορική ευκαιρία»  και «ένα εξαίρετο πρώτο βήμα».
 
Η επικείμενη σύνοδος κορυφής αναμένεται να επικεντρωθεί στο θέμα του πυρηνικού εργοστασίου της Β. Κορέας και την αποπυρηνικοποίηση της χώρας.