Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς/ες και βαρήκοους/ες.

Επίσης, η θεατρική παράσταση «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στις 10 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς/ες και βαρήκοους/ες καθώς και ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, στο Θέατρο Ρεματιάς έχουν οριοθετηθεί μόνιμα με πρωτοβουλία της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία θέσεις για ανάπηρες/ους θεάτριες/ες, τους συνοδούς τους και εμποδιζόμενα πρόσωπα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό). Η πρόσβαση για τους ανθρώπους με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου, όπου διατίθενται δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Στο θέατρο λειτουργεί αναπηρική τουαλέτα, ενώ δημιουργήθηκαν και στο αναψυκτήριο προσβάσιμα τραπέζια, διαθέσιμα κατά προτεραιότητα σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι στο Φεστιβάλ με τους χειριστές/τριες τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα διατίθεται σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR.

Τέλος, η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία προσκαλώντας μας να βιώσουμε όλοι μαζί ισότιμα, θεατρικές και μουσικές εμπειρίες, σημειώνει ότι: «Ο σεβασμός προς όλους τους συμπολίτες μας αποδεικνύεται στην πράξη. Θυμόμαστε ότι οι σηματοδοτημένες θέσεις προορίζονται για αποκλειστική χρήση από ανάπηρες/ους θεατές/τριες και εμποδιζόμενα πρόσωπα, οι δυο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων εξυπηρετούν αποκλειστικά ανάπηρες/ους όπως επίσης και η αναπηρική τουαλέτα».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, δείτε εδώ