«Αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει μία οικολογική καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, έκανε λόγο για ολιγωρία της κυβέρνησης στη διαχείριση των συνεπειών του ναυαγίου, επισημαίνοντας την απουσία ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης της ρύπανσης, ενώ αναφέρθηκε στα φαινόμενα λαθρεμπορίου και των ληγμένων πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων, λέγοντας ότι «κάτι βρωμάει στον Σαρωνικό και δεν είναι μόνο το χυμένο μαζούτ».
 
Αφού ζήτησε να ληφθούν υπ' όψιν τα δραματικά -όπως τα χαρακτήρισε- στοιχεία που αποκαλύπτει η έκθεση της «Αρχιπέλαγος», τόνισε πως είναι ευθύνη όλων να μη γίνεται αρνητική διαφήμιση στη χώρα μας, προσθέτοντας «ότι ο Σαρωνικός και οι θάλασσές μας δεν είναι ιδιοκτησία μας, δεν μας ανήκουν». «Είναι η περιουσία των επόμενων γενεών και αυτή η σκέψη θα πρέπει να μας οδηγεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στην ταμπέλα του τη λέξη οικολογία, αλλά ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματική οικολογική καταστροφή» έγραψε μετέπειτα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.