Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», πορεύτηκαν μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Aris Oikonomou / SOOC

Ο κόσμος της εκπαίδευσης και ειδικότερα οι μαθητές, που το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε περισσότερες από 700 καταλήψεις σχολικών μονάδων, ζητούν να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων την ώρα που πολλά εξ αυτών αλλά και αρκετά τμήματα, είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, με συνθήματα που ζητούσαν μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και συγκεκριμένα να τεθεί το όριο των 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών ούτως ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας αλλά και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

George Vitsaras / SOOC

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και στήριξαν σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και σε άλλες υπηρεσίες.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, μια ομάδα αγνώστων που ακολουθούσε το συλλαλητήριο, προκάλεσε φθορές στη στάση του ΤΡΑΜ Συντάγματος, ενώ εκτόξευσε μολότοφ και καπνογόνα εναντίον των ΜΑΤ, που απάντησαν εκτοξεύοντας χημικά αλλά και κροτίδες κρότου λάμψης. Από τα μικρής έκτασης επεισόδια υπήρξε μια προσαγωγή.

Aris Oikonomou / SOOC