«Αν δε ληφθούν εκείνα τα μέτρα από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας  που πρέπει να αντιμετωπίσει το έγκλημα πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Δε μας αφήνουν να τραβήξουμε όπλο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, κάνοντας αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν το 2008 έξω από την τράπεζα της Μαρφίν όπου «κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποια τηλεοπτικά κανάλια κατέκριναν τους αστυνομικούς όπου η οπλοχρησία συνίστατο στο να πυροβολούν στον αέρα –δύο πυροβολισμούς- για να αποφευχθούν τα χειρότερα».


 

«Να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση να επιτρέψει τις πλαστικές σφαίρες», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

 

«Δεν εξαπέλυσα προσωπικές βολές κατά του Ν. Τόσκα»
 

Αργότερα, σε διευκρινιστική του δήλωση, ο Κ. Κατσίκης υποστήριξε ότι η ερμηνεία που δόθηκε στην τοποθέτησή του ήταν αποσπασματική, συμπληρώνοντας πως απέχει από την ουσία των δηλώσεών του.
 
«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που σε καμία των περιπτώσεων δεν εξαπέλυσα προσωπικές βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, όπως παρέφρασαν τις δηλώσεις μου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, συνεχάρην την Ελληνική Αστυνομία για τις επιτυχίες της και κατ' επέκταση αυτού, το έργο της ελληνικής κυβέρνησης. Όσα, δε, εξέφρασα σχολιάζοντας την ανομία, ήταν προτάσεις και ερωτήματα για την καλύτερη αντιμετώπισή της και όχι καταγγελτικός λόγος, όπως δυστυχώς παρουσιάστηκε από μερίδα των μέσων ενημέρωσης».


Τόσκας: Φτηνά κολπάκια τα περί ανοχής στη βία

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο Ν. Τόσκας δήλωσε πως οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για ανοχή στη βία αποτελούν «φθηνά κολπάκια», ενώ επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της αστυνομίας. «Οι συνδικαλιστές να κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι υπουργοί. Θα έπρεπε να δουν ποια στάση κρατούσαν οι ίδιοι σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοιες επιτυχίας και να έχουμε ανοχή στη βία».
 
Παράλληλα, σχολίασε τα όσα λέγονται για τον ίδιο και την αποτελεσματικότητα του ρόλου του, ανέφερε ότι «θα έπρεπε κάποιος να δει τα νούμερα και τους αριθμούς επιθέσεων επί άλλων κυβερνήσεων και τα στατιστικά στοιχεία των επιθέσεων τώρα», σημειώνοντας ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία δείχνουν πως οι επιθέσεις έχουν μειωθεί.

Μητσοτάκης: Αποτελεσματική η ΕΛΑΣ όταν την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της
 

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωσταντίνο Τσουβάλα επικοινώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον συγχαρεί για τη σύλληψη του 29χρονου που σχετίζεται με την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής ο ίδιος ανέφερε πως «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, εργάζεται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, όταν αποτρέπεται βλέπουμε τα φαινόμενα στον δρόμο».