«Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να συνεχίσει να αποικίζεται από μία πολιτική (…) που οδηγεί σε άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κατάρρευση», δήλωσε ο Αρμένιο Κάρλος, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGTP, μετά τη συνάντηση με την τρόικα.
 
«Μας είπαν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα και δεν έδειξαν ένδειξη ότι είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε ελάφρυνση της λιτότητας», σημείωσε η Λουσίντα Νταμάσο, πρόεδρος του UGT, μεγάλου εργατικού συνδικάτου της χώρας.
 
Η πολιτική λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, δήλωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πορτογαλικών Επιχειρήσεων (CIP) Αντόνιο Σαράιβα.
 

Καμία διόρθωση
 

Οι δύο πλευρές κατήγγειλαν επίσης την τρόικα για διγλωσσία, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις από τις Βρυξέλλες της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχτηκε ότι η τρόικα ζήτησε από την Πορτογαλία και την Ελλάδα δημοσιονομική προσαρμογή, πολύ γρήγορα.
 
Όπως τόνισε ο Σαράιβα, αν και οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Πορτογαλία παραδέχτηκαν ότι υποτίμησαν τις επιπτώσεις της ύφεσης, παράλληλα δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να διορθώσουν την πορεία του προγράμματος.