Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο δικαστικός επέμεινε στο αφήγημα περί «Ρασπούτιν», τονίζοντας ωστόσο πως «εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν». Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Ρασπούτιν υπάρχει και είχε δώσει εντολές να ασκηθούν διώξεις σε τρία πολιτικά πρόσωπα, αναφέροντας τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μάριο Σαλμά και τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ερωτήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, για το γεγονός πως «δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις σε τρία πολιτικά πρόσωπα. Άρα;», με τον Γ. Αγγελή να απαντά «οι δύο μπήκαν στο αρχείο επειδή αντέδρασα εγώ». Ο πρώτος του ανταπάντησε πως «του Γεωργιάδη όμως δεν έχει μπει στο αρχείο», με τον δικαστικό να μην απαντά.
Σημειώνεται ακόμα πως ο ίδιος υποστήριξε πως οι επτά αρχειοθετήσεις των υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα ήταν παράνομες. «Πρέπει να δούμε ποιες υποθέσεις πήγαν παράνομα στο αρχείο. Όλες οι αρχειοθετήσεις της εισαγγελίας Διαφθοράς είναι παράτυπες. Οι υποθέσεις που έχουν πάει στο αρχείο δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν παρά μόνο από την Εισαγγελέα Διαφθοράς. Με άλλα λόγια ο παπάς ευλογά τα γένια του. Εγώ είχα πει στην κυρία Δημητρίου να ελέγξουμε μερικές απ’ αυτές τις υποθέσεις γιατί πάρα πολλά ακούστηκαν και αυτή μου η πρόταση θορύβησε όπως φαίνεται πολλούς» φέρεται να δήλωσε.
Στη συνέχεια, ο Γ. Αγγελής υποστήριξε πως «ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων», προσθέτοντας όμως πως «Ρώτησα τον εκπρόσωπο του FBI: «τότε γιατί μας στείλατε δύο έγγραφα και μας λέτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας κατά πολιτικών;», με τον Αμερικανό να φέρεται να απαντά :«αυτοί από την Αμερική γνωρίζουν. Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων». Όπως τονίζεται, δεν δίστασε μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών να επικαλεστεί δύο αντικρουόμενες εκδοχές.
Το σκάνδαλο Novartis
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι αναφορές του για το μέγεθος του σκανδάλου Novartis, αφού φέρεται να υποστήριξε για την υπόθεση πως «Το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε το 90%».
Σχετικά με τον λογαριασμό πολιτικού που φέρεται να έχουν εντοπίσει οι Αμερικανοί, και να επιχείρησαν να παραδώσουν στους δικαστές στη Βιένη, ο δικαστικός δεν κατονόμασε κάποιον, όμως στην αναφορά του είχε αναφερθεί στον πρώην υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μάλιστα, έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως φέρεται να μην ερωτήθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κατάθεσή του.
Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Αγγελής υποστήριξε πως στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο απόψεις. «Μία του ¨Ρασπούτιν¨ που έλεγε ότι με αυτή την τακτική να στηρίζουμε, δηλαδή, την Τουλουπάκη γιατί μεέσω του πολιτικού σκανδάλου θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου – Τζανακόπουλου που έλεγε ότι ¨θα καταστραφούμ娻 αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες πως ειπώθηκε κατά την κατάθεσή του. Αξίζει να σημειωθεί πως υποστήριξε ακόμα πως είχε τεθεί ζήτημα αντικατάστασης της Ελένης ΤΟυλουπάκη, το οποίο για τους παραπάνω λόγους απορρίφθηκε.
Ακόμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, κατά την κατάθεσή του ο Γ. Αγγελής υποστήριξε πως έγιναν λάθη ανακριτικής τακτικής και αξιόποινες πράξεις στην έρευνα της υπόθεσης, χαρακτήρισε την Ε. Τουλουπάκη ανεπαρκή για τη θέση της, ενώ φέρεται να σημείωσε για το εάν κάποιος άλλος της υπαγόρευε τους χειρισμούς της, πως «κάποιος άλλος. Από μόνη της η Ελένη Τουλουπάκη, δεν θα τολμούσε να παραβεί ούτε τις εντολές του Επόπτη ούτε τις εντολές του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου». Πρόσθεσε πως η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, του είχε πει πως «ο Ρασπούτιν έχει το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ».