«Εμείς, απαιτούμε να γίνονται όλα με διαφάνεια και καθαρότητα και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εδώ για να ελέγχει» τόνισε ο Β. Κικίλιας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι υπάρχει «μια πονεμένη ιστορία στη μεταπολίτευση αντισταθμιστικών, μεσαζόντων, παραγόντων, προμηθειών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει ακριβά από το υστέρημά τους».
 
Σημειώνεται πως την Τρίτη 7 Νοεμβρίου οδηγήθηκε στη Βουλή η υπόθεση της αγοράς βλημάτων του Ελληνικού Στρατού από τη Σαουδική Αραβία.
 
Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλλε ο Ταξίαρχος Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 και κατέθεσε σε ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο ο Ανδρέας Λοβέρδος , γίνεται αναφορά για την πώληση 300.000 βλημάτων αξίας 64 εκατ. ευρώ. 
 
Σύμφωνα με Β. Κικίλια το προξενείο στη Σ. Αραβία ενημέρωσε τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας ότι οι Σαουδάραβες δεν γνωρίζουν κανέναν μεσάζοντα και ότι θέλουν να κάνουν απευθείας μια συμφωνία αγοραπωλησίας πυρομαχικών.
 
«Η δυνατότητα που υπάρχει για τη χώρα μας να πωλήσει κάποια πυρομαχικά και έτσι να ελαφρυνθεί κάπως η μεσαία τάξη – την οποία οι κ. Τσίπρας – Καμμένος υπερφορολογεί άγρια – τορπιλίστηκε εκ των έσω. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και επειδή ουδείς είναι Σέρλοκ Χολμς, η ΝΔ  κινήθηκε προς την κατεύθυνση της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αν τα έγγραφα – τα οποία κατά την άποψη μας είναι αμφιβόλου γνησιότητας – που πηγαινοέρχονται μπορούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες που έγιναν» διευκρίνισε ο τομεάρχης.