Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου για τους απεργούς πείνας που διεκδικούν την κατάργηση του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης», των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και συγγενών μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και την τροποποίηση της διαδικασίας λήψης και χρήσης του DNA, εκφράστηκε έντονη ανησυχία για τους απεργούς, οι οποίοι παραμένουν ανένδοτοι ως προς τις διεκδικήσεις τους.

Η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, μίλησε για κατά περιπτώσεις απάνθρωπες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης των απεργών πείνας και τόνισε ότι «για  πρώτη φορά υπάρχει μια τόσο σκληρή απεργία πείνας σε τόσο μεγάλη έκταση».

«Μια ρώσικη ρουλέτα παίζεται. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα για ένα οδυνηρό συμβάν. Μιλάμε για καταπονημένους οργανισμούς που υπήρξαν απεργοί πείνας και στο παρελθόν. Η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι οριακή», ανέφερε η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου.

Από την πλευρά των απεργών πείνας, ο Δημήτρης Μπουρζούκος, μέσω τηλεφωνικής πεικοινωνίας, δήλωσε πως «δεν σταματάμε, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας» και επισήμανε ότι ο απεργός πείνας Μιχάλης Νικολόπουλος κινδύνεψε να πάθει ανακοπή καρδιάς την προηγούμενη νύχτα. Παράλληλα κατηγόρησε τα ΜΜΕ για παραπληροφόρηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση υπεκφεύγει.

Η δικηγόρος και συνήγορος του Σάββα Ξηρού, Άννυ Παπαρούσου, ανέφερε πως «τα αιτήματα των απεργών πείνας δεν αποτελούν επαναστατικά αιτήματα, αλλά δίκαιες αξιώσεις νομικού πολιτισμού». Όσο για την υπόθεση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, υπογράμμισε ότι «αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας, καθώς καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ενώ επισήμανε πως «μιλάμε για μια θανατηφόρα πορεία της απεργίας πείνας».

Τέλος, ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ