X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο ΣτΕ: «Κάτω τα χέρια από τις τριετίες και τις Συλλογικές Συμβάσεις»

Μέλη του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και Σωματεία πραγματοποίησαν την Τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), διαμαρτυρόμενοι για την προσφυγή των βιομηχάνων οι οποίοι ζητούν να μην αυξηθούν οι μισθολογικές τριετίες (αύξηση για κάθε κλεισμένη τριετία σε ασφαλισμένους εργαζόμενους). Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις τριετίες και τις Συλλογικές Συμβάσεις», οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι «συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα και ξεκαθαρίζουμε ότι καμία απόφαση της κυβέρνησης, καμία απόφαση δικαστηρίου δε θα μας εμποδίσει. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα».
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο ΣτΕ: «Κάτω τα χέρια από τις τριετίες και τις Συλλογικές Συμβάσεις»
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές οργανώσεις προχώρησαν την Τρίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, καθώς ήταν προγραμματισμένη (αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου) η εκδίκασης της προσφυγής του ΣΕΒ, με την οποία οι βιομήχανοι αξιώνουν την κατάργηση των τριετιών.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο προσέφυγαν  στο ΣτΕ  ζητώντας να μην αυξηθούν οι μισθολογικές τριετίες (αύξηση για κάθε κλεισμένη τριετία σε ασφαλισμένους εργαζόμενους). Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας είναι άκυρη καθώς, ανάμεσα σε άλλα, δεν είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 8 Οκτωβρίου. Διαβάστε αναλυτικά το σκεπτικό στην προσφυγή του ΣΕΒ.

Οι Βιομήχανοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά των τριετιών

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και επιδιώκουν να αμείβουν τους εργαζόμενους όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν. «Στοχεύουν στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία» σημειώνει προσθέτοντας ότι «σταθερός τους στόχος είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων», αναφέρει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβή, για ζωή με δικαιώματα.

Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, δήλωσε ότι δεν θα περάσουν οι σχεδιασμοί των βιομηχάνων, καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα το επιτρέψουν. «Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα και ξεκαθαρίζουμε ότι καμία απόφαση της κυβέρνησης, καμία απόφαση δικαστηρίου δε θα μας εμποδίσει. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, στα γιαπιά και τα εργοστάσια, στους καταπέλτες των πλοίων».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις