Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα των δήμων να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για υπηρεσίες καθαρισμού, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Μία διάταξη που τροποποιεί προηγούμενη διάταξη νόμου που ήδη προέβλεπε τη σύναψη σχετικών συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες για τις υπηρεσίας συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών η οποία και διατηρείται, παρά το πάγιο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατάργησή της.

Διαβάστε αναλυτικά για το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο»:

Πολυνομοσχέδιο ανάπτυξης (όχι) για όλους και εργοδοτικών αυθαιρεσιών

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η ΠΟΕ – ΟΤΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, κηρύσσει τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία και τα μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις επίμαχες διατάξεις και τις απειλές εναντίον τους.

«Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι έχουν απαιτήσει αυτή τη διάταξη, όμως θα μας βρουν απέναντί τους. Καλούμε την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα και να μιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να βρεθεί λύση. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσουμε το θέμα» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.