Το εκλεγμένο μέλος της τριτοβάθμιας επιτροπής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, δήλωσε ότι «θα γυρίσουμε στις περιφέρειές μας για να συζητήσουμε πότε θα βγούμε σε εθνικό επίπεδο όλοι οι αγρότες ενωμένοι, για να καταφέρουμε την ανατροπή του μνημονίου. Δεν τα έχουμε με καμία κυβέρνηση, ποτέ δεν ήμασταν χρωματισμένοι και κομματισμένοι». Διευκρίνισε πάντως πως ««δεν μιλάμε για κλείσιμο δρόμων, αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει η Κρήτη».

Ο Μαλλιωτάκης είπε ακόμα ότι «ο Αποστόλου μας έδωσε σαφές μήνυμα: Δεν μπορεί να παρεκκλίνει του μνημονίου, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, δεν μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή. Μας είπε ότι του δένει τα χέρια το μνημόνιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος τόνισε ότι «ο  Αποστόλου δεν συμφώνησε σε τίποτα από αυτά που προτείναμε. Μας δήλωσε ότι τα χέρια του είναι δεμένα λόγω του μνημονίου και ότι δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε». Πρόσθεσε ότι οι αγρότες της Λάρισας θα λάβουν τις αποφάσεις τους αφού συζητήσουν.