Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου, το πρωί της Πέμπτης η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Για την ίδια ώρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για τις εξελίξεις στο πρακτορείο «Ευρώπη», καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η επιχείρηση συμφερόντων του ομίλου Πήγασος, δεν έχει γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους τις πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ο κύριος όγκος των εργασιών έχει μεταφερθεί στο άλλο πρακτορείο («Άργος»).


«Κοινή μάχη για τους εργαζόμενους στα δύο πρακτορεία»


Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Μάλιστα, όπως έχουν αποφασίσει σε Γενική τους Συνέλευση, η μάχη είναι κοινή για τους εργαζόμενους και στα δύο πρακτορεία.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους αφήσουμε να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων. «Η μεταβίβαση της επιχείρησης, που έγινε με την ξαφνική και μαζική ανάθεση της διανομής όλων των εντύπων από την “Ευρώπη” στο “Άργος”, συνεπάγεται την υποχρέωση του νέου εργοδότη να διατηρήσει στο ακέραιο (χωρίς καμία απόλυση) όλες τις θέσεις εργασίας με όλα τα δικαιώματα!», προσθέτουν.