X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Λήξη της εβδομαδιαίας διορίας υποβολής αιτήσεων μετ’ εμποδίων για χιλιάδες δικαιούχους

Τελευταία ημέρα της μόλις μίας εβδομάδας διορίας που δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) την Πέμπτη, με την σύνδεση στον σχετικό ιστότοπο να γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία για όσους κατάφεραν τελικά να υποβάλλουν την αίτηση, πιθανότατα εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος και της υπερφόρτωσης της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr. Διήμερη παράταση ζήτησαν οι εργαζόμενοι που δεν εισακούσθηκαν, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, στις οποίες το υπουργείο εξασφάλισε παράταση μέχρι την επόμενη Τρίτη.
|

Περισσότερες από 350.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις είχαν υποβληθεί μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης στον ιστότοπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, για το ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη, τελευταία ημέρα της μικρής διορίας, μίας εβδομάδας, που δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων, η σύνδεση στον σχετικό ιστότοπο του ΟΑΕΔ για την υποβολή της αίτησης γινόταν μετ’ εμποδίων. Πιθανότατα από την υπερφόρτωση του δικτύου, ένας χρήστης θα έπρεπε να επιμείνει να συνδεθεί πολλές φορές μέχρι τελικά να το καταφέρει στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Μάλιστα, όπως σημείωνε δημοσίευμα του dikaiologitika.gr, οι εργαζόμενοι είχαν αποστείλει από το πρωί της Πέμπτης επιστολή στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, με την οποία υπογράμμιζαν πως το ενδιαφέρον των δικαιούχων ήταν πολύ μεγάλο, και πως πολλοί από αυτούς δεν είχαν καταφέρει ακόμα να υποβάλλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρότειναν να δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων, έστω για δύο ημέρες, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Αντιθέτως, στην περίπτωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων η προθεσμία πήρε τελικά παράταση, έως την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 23:59.

Μάλιστα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωνε πως «ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής εφέτος επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων του προγράμματος, καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών. Για πρώτη φορά, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου επιβατηγού ναυτιλίας. Παράλληλα, αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και προστίθεται ο νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής».

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

  • από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
  • από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι

Πάροχοι

Με λίγα λόγια, η διαδρομή είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά, θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις