ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά κυβέρνησης για το περίπτερο του ναζιστικού μορφώματος στον δήμο Αθήνας

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το γεγονός πως παρά την αντίθεση απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηνών, τελικά παραχωρήθηκε χώρος για το περίπτερο της ναζιστικής οργάνωσης. Την ίδια ώρα, επίθεση για την επίμαχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξαπολύει το ΚΚΕ, που κάνει λόγο για «συστηματική ανοχή στη Χρυσή Αυγή».
|

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
 

Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποιος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί χώρος στην Χρυσή Αυγή παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας
 
Πισώπλατη μαχαιριά και προσβολή στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αθήνας αποτελεί η περίεργη απόφαση του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης να παραχωρήσει χώρο για εκλογικό περίπτερο στην Χρυσή Αυγή, καταργώντας την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το οποίο αρνήθηκε ως όφειλε, να παραχωρήσει στην υπόδικη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής χώρους για εκλογικά περίπτερα.
Είναι μια απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης, μιά επίθεση απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα που έδωσε την μάχη κατά των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, των ρατσιστικών συσσιτίων, των φεστιβάλ μίσους και των πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας.
Αν η κυβέρνηση αρέσκεται να ορκίζεται στο όνομα του αντιφασιστικού μετώπου γιατί άραγε επιτρέπει αυτές τις άθλιες φιλοναζιστικές αποφάσεις του διοικητικού μηχανισμού που ελέγχει;
Καλούμε τους εργαζομένους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μην εφαρμόσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που επαναφέρουν την ασυλία των ταγμάτων εφόδου στην καρδιά του κράτους, την πολιτική που οδήγησε στις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίαση για να ανατρέψουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις με την στήριξη του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

 
Η επίμαχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής συγκέντρωσε τα πυρά και του ΚΚΕ, με το Γραφείο Τύπου να επιτίθεται στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας τον ίδιο τον Α. Τσίπρα και κατηγορώντας τον για ανοχή στο ναζιστικό μόρφωμα.
 
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του οργάνου που εποπτεύει τους δήμους και τις περιφέρειες και αποτελεί κυβερνητικό στέλεχος, να κάνει δεκτή την ένσταση του ναζιστή υπόδικου Ηλ. Κασιδιάρη, που ασκήθηκε εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας να μην παραχωρηθεί χώρος στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Και όχι μόνον αυτό, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε η ίδια στην παραχώρηση χώρου, κάτι για το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα αντιφασιστικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα είναι μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη συνεχίζεται η συστηματική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις