Νωρίτερα, ο Δ. Δασκαλόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς: «Είναι βέβαιο ότι οι κερδοσκόποι του λαϊκού θυμικού, οι σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας, η οπισθοδρομική κομπανία της εθνικής υποτίμησης και της δραχμής, θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στη μάχη αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αναφέρεται «στα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας τη σταλινική και μηδενιστική αριστερά».
 
Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται τα αποτελέσματα της κάλπης απάντησε: «Δεν εξέφρασα φόβο, εξέφρασα πίστη στη σοφία του λαού», θυμίζοντας ότι «και τον περασμένο Δεκέμβριο η κοινή γνώμη ώθησε τα πράγματα ώστε να ανατεθεί η διακυβέρνηση στο Λουκά Παπαδήμο.
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ερωτηθείς για τις μειώσεις των μισθών και τις νέες σχετικές δηλώσεις, σημείωσε ότι «αν είχαμε κάνει όλες τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα ζητούσε η τρόικα τις μειώσεις». Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστήριξε πως «καμία οργανωμένη επιχείρηση – μέλος του ΣΕΒ- και στοιχηματίζω σε αυτό – δε θα προχωρήσει σε μειώσεις των βασικών μισθών, παρά το ό,τι ο νόμος ισχύει από τις 14 Φεβρουαρίου».
 
Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο ΣΕΒ στήριξε και στηρίζει τον 13ο και 14ο μισθό και λέει όχι στις οριζόντιες περικοπές. Βέβαια», πρόσθεσε, «ο ΣΕΒ ήθελε ένα ευέλικτο πλαίσιο θεσμών ώστε να υπάρχει η ευχέρεια των απευθείας διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους σε επίπεδο επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων. Εξάλλου, μιλάμε για τους κλαδικούς μισθούς των 1.400 που φτάνουν με τα επιδόματα στους 1.900 και 2.300 ευρώ. Αυτό είναι το σημείο ισορροπίας».
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ρωτήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες πως ο Σύνδεσμος προτείνει στην τρόικα τα αντιεργατικά μέτρα: «Ό,τι έχετε διαβάσει κι ερμηνεύσει ως δικές μας θέσεις, αυτές είναι που λέμε και στην τρόικα: Η προστασία του 13ου και 14ου μισθού και η αντίρρησή μας στις οριζόντιες περικοπές, αποτελούν θέσεις μας. Η ευελιξία, η προσαρμογή στις δομές και το θεσμικό περιβάλλον που υπήρχε, ήταν δύσκολη (σ.σ. εννοεί τα εργασιακά)».