«Πρόκειται για το ίδιο κυνήγι που υφίστανται και Έλληνες πολίτες, όπως οι υπέργηρες γριούλες που πουλούσαν τα περίφημα τερλίκια στις λαϊκές αγορές. Είναι κοινή η μοίρα Ελλήνων και μεταναστών, που απ΄ την ανέχεια οδηγούνται σε “παράνομες οικονομικές πράξεις”», σημειώνουν.

Συνεχίζοντας, τα στελέχη του ΚΚΕ στον χώρο της Υγείας επισημαίνουν πως «το τραγικό συμβάν, για μας που εργαζόμαστε στα δημόσια νοσοκομεία για δεκαετίες, αναδεικνύει για πολλοστή φορά και με δραματικό τρόπο την απελπιστική έλλειψη προσωπικού, παρά τους κομπασμούς, της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης, ότι έχει κάνει 19.500 προσλήψεις στα χρόνια της διακυβέρνησής της. Οι νοσηλεύτριες δουλεύουν πρωί και νύχτα με ατέλειωτα ωράρια, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Κάθε μια νοσηλεύτρια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες βαριά περιστατικά στη βάρδια της». Και καταλήγοντας τονίζουν: «Αυτές είναι οι συνέπειες των αντεργατικών νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων, που σφίγγουν τη θηλιά στα νοσοκομεία. Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό η ρατσιστικού και φασιστικού τύπου ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα, που κανιβαλικά προσβάλει τη μνήμη της τραγικής μετανάστριας».

Στη δήλωση προέβησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ψυχίατρος (ψηφοδέλτιο Επικρατείας), Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, καρδιολόγος (Α΄ Αθηνών), Βούλα Πάκου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΚΑΤ, νοσηλεύτρια, (Βόρειος Τομέας Β΄ Αθηνων) και Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό, ειδικευόμενος γιατρός (Δυτικός Τομέας Β΄ Αθηνών).