Μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη, το ΚΚΕ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν στόχο τον εκφοβισμό των λαών και την αύξηση των μέτρων καταστολής. Κάλεσε σε επαγρύπνηση απέναντι στους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό, ο οποίος, όπως και οι άλλοι λαοί μπορούν πλέον να δουν, ότι αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, την ξενοφοβία και τον εκφοβισμό.

Γι’ αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς, που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών».