Σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ τονίζει ότι η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύονται οι καλύτεροι εκφραστές και υπηρέτες του “συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας”, που υποτίθεται τους πολεμά, αφού όλα τα μέτρα που υλοποιούν (ανακεφαλαιοποίηση, πλειστηριασμοί κ.α), αλλά και αυτά που σχεδιάζουν, όπως η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, υπηρετούν τις απαιτήσεις αυτού ακριβώς του συστήματος. Κάνουν με αυτό τον τρόπο τη “βρώμικη δουλειά” που δεν ολοκλήρωσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Όπως τονίζει το σχόλιο του ΚΚΕ, με τη λεγόμενη κοινωνική συναίνεση και σταθερότητα, η κυβέρνηση ζητά «την ανοχή του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, αφού τη στήριξη των άλλων κομμάτων ουσιαστικά την έχει, άσχετα αν τσακώνονται για τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους».

Τέλος, καλεί τον λαό να δώσει τη δική του απάντηση με τη συμμετοχή στην απεργία της ε Δεκεμβρίου και τονίζει πως ο Τσίπρας προσπαθεί να υπονομεύσει και όχι να στηρίξει τις κινητοποιήσεις. «Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, θα δώσουν την απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Κι ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τα γνωστά παλιά κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας ότι δήθεν η κυβέρνηση στηρίζει την απεργία και τις κινητοποιήσεις, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις υπονομεύσει».