Στοχευμένη διαστρέβλωση και επιλεκτική χρήση των πολιτικών του απόψεων σε μία κρίσιμη περίοδο που οι δανειστές … “απαιτούν την μάνα μας και τον πατέρα μας” κατήγγειλε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας στην ραδιοφωνική εκπομπή ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ και στο ραδιόφωνο του ThePressProject.gr . Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα που το θέλουν να αναφέρθηκε σε επιβολή δελτίου στα τρόφιμα και τα φάρμακα στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε την Τρίτη.
 
Στο ερώτημα του αν είπε κάτι για δελτίο στα τρόφιμα ο Κώστας Λαπαβίτσας ήταν σαφής:  “Απολύτως τίποτε. Αυτό είναι μία συνέντευξη που είχα δώσει πριν από μήνες στο περιοδικό Jacobin” και  “η οποία ανασύρθηκε από διάφορους καλοθελητές”. Όπως είπε “εγώ δεν μίλησα για δελτίο. Μίλησα για rationing, που σημαίνει ιεράρχηση αναγκών, δηλαδή ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει αυτή η δουλειά θα πρέπει να φροντίσουμε ότι αυτοί που χρειάζονται φάρμακα για παράδειγμα να τα παίρνουν πρώτοι”. Ο Κώστας Λαπαβίτσας σημείωσε ότι  “αυτούς που βόλευε να το παρουσιάσουν ώς δελτίο το παρουσίασαν ώς δελτίο για να δημιουργηθούν εικόνες κατοχής, μαυραγορίτες και κάρα που κουβαλάνε πεθαμένους γιατί αυτό βολεύει αυτούς που είναι ευρωμανείς στην χώρα”. Επίσης έκανε λόγο για “επιλεκτική παρουσίαση ουτως ώστε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο”. Είναι φανερό τόνισε ο βουλευτής Ημαθίας πως “έχουμε φτάσει στα επίπεδα του κιτρινισμού γιατί το θέμα είναι καυτό αυτή την στιγμή”.
 
Αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ.Λαπαβίτσας δήλωσε οτι “έγινε κοινοβουλευτική ομάδα χθες και μίλησα ένα πεντάλεπτο, είπα την απόψη μου για το πώς κινείται η διαπραγμάτευση, ποιές είναι οι επιλογές μας τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μήν επιστρέψουμε σε μνημονιακό καθεστώς που θα είναι πραγματικά θάνατος για την χώρα μας και τι σημαίνει η ρήξη αν όντως η χώρα μας πάει εκεί γιατί μας το έχουν επιβάλλει οι δανειστές. Βλέπετε τι απαιτούν οι δανειστές: Την μάνα μας και το πατέρα μας…”