Αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων φαίνεται πως εξυπηρετεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κλείνοντας προσφυγική δομή μετά από «πάγιο αίτημα» της Ένωσης Ξενοδόχων.

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο τοπικό ενημερωτικό μέσο της Μυτιλήνης «Στο Νησί», ανέφερε πως «στις 31 Οκτωβρίου το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή του ΠΙΚΠΑ θα αποχωρήσουν με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

Παράλληλα υποστήριξε πως «οι εγκαταστάσεις επιστρέφουν στο Υπουργείο Εργασίας με προοπτική να επαναλειτουργήσουν ως παιδικές κατασκηνώσεις ή ότι άλλο αποφασιστεί σε όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος ο υπουργός φρόντισε να αναφερθεί για την «πηγή» της απόφασής του λέγοντας πως «προχωρήσαμε στην απόφαση αυτή ικανοποιώντας πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Ένωσης Ξενοδόχων».

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμα πως ο Ν. Μηταράκης πρόκειται να βάλει λουκέτο σε άλλη μία προσφυγική δομή στις 31 Δεκεμβρίου, εκείνη που λειτουργούσε πριν τον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.