Για την Αττική

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά είναι και θα παραμείνουν και σήμερα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά στους δήμους όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση ή επικρατεί παγετός.

Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά είναι όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία:

  • στους δήμους Ωρωπού και Διονύσου
  • στις δημοτικές ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού του δήμου Μαραθώνα
  • στις δημοτικές ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Η Περιφέρεια, όπως ανακοινώθηκε, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων, θα επαναξιολογήσει την κατάσταση, ενώ συστήνει στους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.

Στον Δήμο Κηφισιάς (δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης), όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, καθώς και βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 10.00 π.μ., για προληπτικούς λόγους.

Λέσβος

Λόγω παγετού, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, δηλαδή σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου και αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, συγκεκριμένες σχολικές μονάδες σε χωριά στον βόρειο ορεινό όγκο του Λεπετύμνου.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα μείνουν το νηπιαγωγείο Λεπετύμνου, το δημοτικό σχολείο Συκαμνιάς, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μανταμάδου, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Κάπης, Κλειούς και Πελόπης και το νηπιαγωγείο της Νάπης.

Στον δήμο Μυτιλήνης με απόφαση του δημάρχου Στρατή Κύτελη, λόγω παγετού, σήμερα θα παραμείνει κλειστό το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου. Επίσης, από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Χαλίκων, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Λουτρών, το 12ο νηπιαγωγείο Αλυφαντών και το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Αγιάσου. Τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης λειτουργούν κανονικά.

Μακεδονία

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) που παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας, σε περιοχές του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στον Δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, έχουν καθαρίσει οι είσοδοι των σχολείων και έριξαν αλάτι στις αυλές..

Ωστόσο κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Στον Δήμο Βέροιας δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω ολικού παγετού, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγίας.

Στον Δήμο Κιλκίς θα χτυπήσει μία ώρα αργότερα το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στη Δυτική Μακεδονία, έπειτα από απόφαση των δημάρχων των περιφερειακών ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.

Ανοικτοί θα είναι μόνο οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον Δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στον Δήμο Γρεβενών.