Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες», το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ είναι πως ο σταθμός «λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017)». Ο σταθμός συνεχίζει η απόφαση του ΕΣΡ “δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, είναι δεν κοινώς γνωστό (πανελλήνια πασίδηλο)  ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων”. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το ΕΣΡ με ψήφους 6-3 κρίνει πως «εμπίπτει στην ρύθμιση του  άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και πρέπει να αναγνωρισθεί τούτο και να αποφασισθεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Η κρίση αυτή των μελών του ΕΣΡ έγινε μετά και την κατάθεση του υπομνήματος, χθες, του από την Τηλέτυπος, ενώ τα συμπληρωματικά στοιχεία που εστάλησαν σήμερα, δεν ελήφθησαν υπόψιν. Από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η απόφαση στη Διαύγεια, η απόφαση τίθεται σε ισχύ. Το ΕΣΡ ενημερώνεται άμεσα από την ΕΕΤΤ , η οποία στη συνέχεια δίνει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.

Το Mega έχει τη δυνατότητα να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, από το ΣτΕ.

Εκτός από την επιστολή του ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ, υπήρξε και εξώδικο της Finos Film που ενημέρωνε για χρέη της Τηλέτυπος.


Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του MEGA αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και να ζητήσουν με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του ΕΣΡ που αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του καναλιού. Ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής της απόφασης αν προσφύγουν στο ΣτΕ και οι μέτοχοι του καναλιού.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι θα πιέσουν το διοικητικό συμβούλιο του καναλιού να καταθέσει με τη σειρά του προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της απόφαση του ΕΣΡ. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, δήλωσε πως «αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας».