Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρου Χρονόπουλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ελληνική αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή για να αποτρέψει δημόσια συνάθροιση κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Φωτογραφική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ενόψει Πολυτεχνείου

Όπως είπε υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις την 17η Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια και βάση της πρόσφατης απαγόρευσης η αστυνομία θα πρέπει να δράσει για να μην πραγματοποιηθούν. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια ενώ η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. έναντι σε όσους προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες θα είναι κλιμακωτή.

Σχετικά με την «κλιμακωτή αντίδραση» εξήγησε ότι «θα ξεκινήσουμε με παραινέσεις και διάλογο έτσι ώστε να λυθούν όλα όπως πρέπει σε μια πολιτισμένη χώρα». Μετά τις παραινέσεις θα ακολουθήσουν τα πρόστιμα όπως προβλέπουν η ΠΝΠ και οι ΚΥΑ της απαγόρευσης.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ειδικότερα στην Αθήνα λέγοντας ότι θα υπάρχουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί για να ανταπεξέλθουν όπως είπε σε αυτές τις προκλήσεις και πάντα σε στενή συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές.

Τέλος, ο ίδιος ρωτήθηκε εάν θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και συλλήψεις πολιτικών προσώπων, δίνοντας την απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς πρόκειται για αδικήματα έως το βαθμό πλημμελήματος. «Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε τέτοιου είδους σημεία. Εδώ μιλάμε για μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δεν περισσεύει κανένας στη μάχη».

Υπενθυμίζεται ότι με πρώτη υπογραφή από τον Σύνδεσμο Βασανισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακάων 1967-1974, εκατοντάδες είναι οι υπογραφές από εκπροσώπους συνδικάτων, φορέων, από νομικούς, βουλευτές και δημοσιογράφους στο κοινό κείμενο που συνυπογράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 στο οποίο καταδικάζεται η «αυταρχική και αντιδημοκρατική» απόφαση της κυβέρνησης, για απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, αλλά και του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.

Παράθυρο συλλήψεων από τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών

Τη θέση του για τις συγκεντρώσεις ανέπτυξε και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Μαυροειδάκος ανέφερε ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και φυσικά όπως απάντησε σε ερώτηση για το αν θα συλληφθεί ο Βαρουφάκης, απάντησε πως όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και δεν έχει διαφορά ένας πολιτικός από έναν απλό πολίτη.