Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση του Πάνου Καμμένου σχετικά με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο δεν αποδέχτηκε την πρόταση για κλήση του πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας καθώς και άλλων προσώπων σχετικά με την υπόθεση.

Η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗ.ΣΥ. και το Ποτάμι αποχώρησαν από την σχετική διαδικασία εν μέσω συγκρούσεων στην επιτροπή. 

 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του news247, την πρόθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής να ικανοποιήσει το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει η πρόεδρος της Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Θα κληθεί ο Καμμένος» είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που καταλόγιζαν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι αρνείται να αποδεχτεί την κλήση Καμμένου. 
 
Η απόφαση για την κλήση του Πάνου Καμμένου βασίζεται σε γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής το οποίο έκρινε ότι θα πρέπει να γίνονται δεκτά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης που συγκεντρώνουν τις υπογραφές τουλάχιστον των 2/5 των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, επισήμανε ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο είχε εκδώσει αντίθετη γνωμοδότηση το 2008 όταν είχε αποφανθεί κατά της αποδοχής αιτήματος των 2/5 της αντιπολίτευσης για κλήση προσώπου.
 
Παρόλα αυτά, ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές, για το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθεί μαζί με τον Π. Καμμένο και ο πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, Β. Παπαδόπουλος καθώς και άλλα πρόσωπα. Η πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε ότι το αίτημα δεν πρέπει να μπορεί να γίνει δεκτό γιατί ο Β. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος ξένου κράτους. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να μετατραπεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε Εξεταστική.
 
Στον αντίποδα ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι «ξεφτιλίζει» τον κανονισμό και το Σύνταγμα. «Δεν έχετε το δικαίωμα να μην κάνετε δεκτό το αίτημα της μειοψηφίας» είπε ο ίδιος.
 
Η διαδικασία, λίγο αργότερα, διακόπηκε προσωρινά και συνεχίστηκε με περαιτέρω εντάσεις, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε «θεσμικό αυταρχισμό» στη Τασία Χριστοδουλοπούλου.