Έπειτα από την ωμή καταστολή που δέχτηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, περίπου 50 διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, προκειμένου να προχωρήσουν σε πορεία, τιμώντας με όλα τα υγειονομικά μέτρα την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου η αστυνομία κάλεσε στις 11 Δεκεμβρίου, οκτώ αγωνιστές προκειμένου να να περάσουν από το τμήμα «για υπόθεσή τους», προκειμένου τελικά να τους εκδώσει αναδρομικά πρόστιμα για την ημέρα της επετείου, χωρίς να υπάρχει, όπως καταγγέλλεται, ούτε η δυνατότητα αμφισβήτησης του προστίμου, εφόσον είχαν περάσει οι 5 ημέρες, εντός των οποίων κατατίθενται ενστάσεις.

«Περάστε από το τμήμα δι’ υπόθεσιν σας»

Όπως καταγγέλλει το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΑΡ), «τηλεφωνική ειδοποίηση να περάσουν από το αστυνομικό τμήμα “για υπόθεσή τους”, έλαβαν σήμερα, 11/12/2020, οκτώ αγωνιστές της πόλης των Χανίων. Ανάμεσά τους ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κρήτης, Γιώργος Πιαγκαλάκης και το μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος, μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να παραλάβουν ετεροχρονισμένα από το Α.Τ. Χανίων πράξεις επιβολής προστίμων για τις 6/12».

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία στις 6 Δεκεμβρίου επιτέθηκε σε περίπου 50 διαδηλωτές οι οποίοι τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο των Χανίων, όντας συγκεντρωμένοι στη πλατεία Αγοράς. Η αστυνομία τους έδωσε διορία να αποχωρήσουν 1 λεπτό και μόλις αυτό πέρασε τους πήραν τα πανό, επικράτησε ένταση, έγιναν ρίξεις κρότου λάμψης και πραγματοποιήθηκαν επίσης και 8 προσαγωγές.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση «δεν έφταναν όλα αυτά. Αναδρομικά επιβάλλει πρόστιμα και σε όσους έχει στοχοποιήσει, φακελώσει, κρίνει επικίνδυνους για τη διασάλευση της τάξης της. Τι και αν αυτό δεν προβλέπεται; Τι και αν έχει περάσει ακόμα και το 5θήμερο για την υποβολή ένστασης για την επιβολή τους;», αναφέρει το ΝΑΡ.

Επίσης σημειώνει πως «Η υποκρισία τους είναι απύθμενη. Ο πρωθυπουργός χωρίς μάσκα, κάνει άσκηση μακριά από την κατοικία του και στέκεται δίπλα-δίπλα με άλλους 5 (3 παραβάσεις σύμφωνα με το διάταγμα του) και απλά δηλώνει μετά ότι έκανε λάθος γιατί φωτογραφήθηκε. Αλλά όταν 3 κρατούν ένα πανό συλλαμβάνονται και τους ασκούνται διώξεις, όταν πάνε να καταθέσουν ένα λουλούδι χρεώνονται πρόστιμα, όταν είναι νέοι και περπατάνε αλλά είναι 6/12 οδηγούνται στα κρατητήρια και χρεώνονται πρόστιμα. Όλα αυτά στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, παρότι όλοι αυτοί κυκλοφορούν με χαρτί άσκησης και τηρούν τα μέτρα προστασίας για μάσκες και αποστάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

«ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙ’ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΣΑΣ»

Και, όμως, δεν είναι από το παρελθόν της επταετίας, είναι από το ζοφερό παρόν της εξουσίας που επιδιώκει σιγή νεκροταφείου για να σκεπάσει την θανατηφόρα πολιτική της.

Τηλεφωνική ειδοποίηση να περάσουν από το αστυνομικό τμήμα «για υπόθεσή τους», έλαβαν σήμερα, 11/12/2020, οκτώ αγωνιστές της πόλης των Χανίων. Ανάμεσά τους ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κρήτης Γιώργος Πιαγκαλάκης και το μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος, μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να παραλάβουν ετεροχρονισμένα από το Α.Τ. Χανίων πράξεις επιβολής προστίμων για τις 6/12.

Στις 6/12, επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην απόπειρα στα Χανιά να αποτιθεί φόρος τιμής στον Αλέξη με όλα τα υγειονομικά μέτρα, η αστυνομία μαζί με ασφαλίτες με πολιτικά άσκησε πρωτοφανέρωτη βία (ακόμη και σε βάρος γιατρού που υπηρετεί στο δημόσιο νοσοκομείο), έριξε χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης, προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, ενώ επίσης άσκησε διώξεις και επέβαλε πρόστιμα σε οκτώ άτομα.

Δεν έφταναν όλα αυτά. Αναδρομικά επιβάλλει πρόστιμα και σε όσους έχει στοχοποιήσει, φακελώσει, κρίνει επικίνδυνους για τη διασάλευση της τάξης της. Τι και αν αυτό δεν προβλέπεται; Τι και αν έχει περάσει ακόμα και το 5θήμερο για την υποβολή ένστασης για την επιβολή τους;

Μετά την Ηγουμενίτσα που κάτοικοι, σχετικοί ή άσχετοι με κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο, έλαβαν μέρες μετά πρόστιμα για συμμετοχή σε αυτήν, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας Λέσβου ότι θα ξεκινήσει εκ των υστέρων έρευνα για το ποιοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο ώστε να ασκήσει διώξεις, ήρθε η σειρά των Χανίων.

Η υποκρισία τους είναι απύθμενη. Ο πρωθυπουργός χωρίς μάσκα, κάνει άσκηση μακριά από την κατοικία του και στέκεται δίπλα-δίπλα με άλλους 5 (3 παραβάσεις σύμφωνα με το διάταγμα του) και απλά δηλώνει μετά ότι έκανε λάθος γιατί φωτογραφήθηκε. Αλλά όταν 3 κρατούν ένα πανό συλλαμβάνονται και τους ασκούνται διώξεις, όταν πάνε να καταθέσουν ένα λουλούδι χρεώνονται πρόστιμα, όταν είναι νέοι και περπατάνε αλλά είναι 6/12 οδηγούνται στα κρατητήρια και χρεώνονται πρόστιμα. Όλα αυτά στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, παρότι όλοι αυτοί κυκλοφορούν με χαρτί άσκησης και τηρούν τα μέτρα προστασίας για μάσκες και αποστάσεις.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και η πολιτική της, που ακολουθεί πιστά το δόγμα της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία, γίνεται εφιαλτική την περίοδο της πανδημίας.

Οι ΜΕΘ γέμισαν, τα νεκροταφεία επεκτείνονται για να χωρέσουν νέους τάφους. Και αυτοί επιλέγουν, αντί την ενίσχυση του ΕΣΥ, να αυξάνουν τις δαπάνες για την αστυνομία και τις αγορές όπλων και να επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα στο λαό και τρομοκρατικές διώξεις σε όποιον κινείται και αντιδρά στην πολιτική τους. Υπάρχει συνενοχή των πολιτικών κομμάτων που αποδέχονται σιωπηλά αυτή την πολιτική και τις απαγορεύσεις περιορίζοντας τις αντιδράσεις τους σε συνεντεύξεις και δηλώσεις.

Να μπει τέρμα στην επιβολή των προστίμων και στην πολιτική των διώξεων με την υποκρισία ότι γίνεται για τη δημόσια υγεία, όταν με την πολιτική τους καταλήγουν κάθε μέρα 100 άνθρωποι. Δεν θα σιωπήσουμε, θα αγωνιζόμαστε για τις λαϊκές ανάγκες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.