Παρά την άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα επικαλούμενη αναρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών (ως προς το «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών, αλλά και το ότι θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με το θέμα του διαγωνισμού, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση ανέτρεψαν την εξέλιξη της διαδικασίας.

Επικαλούμενοι το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι οι ακροάσεις είναι υποχρεωτικές αν το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής, εν προκειμένω οκτώ βουλευτές, υπέβαλαν σχετικό έγγραφο αίτημα στην πρόεδρο, η οποία το έκανε αποδεκτό.

Υπέρ του σκεπτικού αιτιολόγησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, ενώ το έγγραφο συνέταξε ο Ευ. Βενιζέλος.

Υπέρ ΚΚΕ και Ποτάμι

Υπέρ του αιτήματος συντάχθηκαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Ως εκ τούτου, η Τ. Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το αίτημα.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής η συνεδρίαση θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ κατά την ακρόαση υποβάλλουν ερωτήσεις η πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναμένεται σε λίγη ώρα στα γραφεία της ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά και τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον δανεισμό από την Attica Bank προν τον Χρ.Καλογρίτσα ύψους 127,6 εκατ. ευρώ.