Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διχάζει την ελληνική κοινωνία ειδικά στο θέμα του ασφαλιστικού, ενώ υποστήριξε πως είναι ανοιχτός σε διεύρυνση των πολιτικών συμμαχιών.

Στη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών, συζητήθηκε και το προσφυγικό ζήτημα με αφορμή την έκθεση για τη Σένγκεν. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις και για τη θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν.

Όπως είπε, η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τεθεί η εθνική διάσταση στο ζήτημα και να μην επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα τονίζοντας πως απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων παρά τις διαφορές που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα το προσφυγικό το οποίο η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. «Απαιτείται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ασφαλιστικό ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και συγκεκριμένες προτάσεις.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ