Όπως αναφέρεται, αιτία είναι το γεγονός πως ακόμη οι αντάρτες δεν έχουν απελευθερώσει έναν όμηρο που κρατούν, όπως είχαν δεσμευθεί.
 
«Έδωσα εντολή στην ομάδα των διαπραγματευτών με τον ELN να αναβάλει το ταξίδι της στο Κίτο», δήλωσε ο Σάντος, προσθέτοντας ότι η επίσημη έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων «θα συνεχίσει να καθυστερεί ωσότου έχει απελευθερωθεί σώος και αβλαβής ο Οντίν Σάντσες», πρώην μέλος του κοινοβουλίου που παραμένει αιχμάλωτος των ανταρτών.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης του ομήρου

 
Η επιχείρηση για την απελευθέρωση του πρώην βουλευτή Οντίν Σάντσες, ο οποίος παραμένει όμηρος των ανταρτών της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), «άρχισε», με τη συμμετοχή μιας οργάνωσης αρωγής και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την οργάνωση αυτή, ο Χουάν Καμίλο Ρεστρέπο.
 
«Πληροφορηθήκαμε το μεσημέρι (από) την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης ξεκίνησε, με τη συμβολή της καθολικής εκκλησίας», ανέφερε ο Ρεστρέπο σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία της Κολομβίας, αναφερόμενος στον Σάντσες.

πηγή: ΑΠΕ