Σε επιστολή που έστειλε στη Φώφη Γεννηματά, προτείνοντας της σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως «τους τελευταίους έξι μήνες, η χώρα είναι έρμαιο μίας Κυβέρνησης της δήθεν Αριστεράς με ολίγη ακροδεξιά. Μιας Κυβέρνησης, που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι εκλογές με διχαστικά ψευδο-διλήμματα».

Στη συνέχεια επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «έχει την απόλυτη ευθύνη αυτού που συμβαίνει και έχει γνώση, ευθύνη και χρέος να αντιμετωπίσει αυτή την εκρηκτική, αντικανονική κατάσταση. Είναι ένας από τους θύτες, όχι το θύμα».
Τέλος αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «δεν επιθυμεί να λάβει καμία πρωτοβουλία για την λύση του γόρδιου δεσμού των πολλαπλών διχαστικών αδιεξόδων που συνδημιούργησε» και το μόνο που τον ενδιαφέρει «είναι μια εκλογική αναμέτρηση και η προσωπική του επιβίωση».

Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Κωνσταντινόπουλος προτείνει «άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν από την Τετάρτη, για την επικαιροποίηση της συμφωνίας των Πολιτικών Αρχηγών, στη βάση της ξεκάθαρης και αδιαμφισβήτητης δέσμευσης του Πρωθυπουργού για την υλοποίησή της σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με την πρόταση που είχα καταθέσει στην Κ.Ο., η οποία έλαχε και της ευρείας στήριξης των συναδέλφων» και ζητά «να αποφασίσει η Κ.Ε. την στρατηγική της παράταξης».