Να διερευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ζήτησε ο Βαγγέλης Μεΐμαράκης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ παρέλαβε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτονόητη υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο αίτημά σας, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου -επικρίνοντας ταυτόχρονα τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, για θεσμικό ατόπημα σε σχέση με τις ακολουθούμενες διαδικασίες ανάθεσης των διερευνητικών εντολών «με αντισυνταγματική σπουδή», όπως υποστήριξε.

«Επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου μου στην οποία εκφράζω τη ενόχλησή μου για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζή Κωνσταντοπούλου.

Παραλαμβάνοντας νωρίτερα την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Β.Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι «θα εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».