Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «9,84»,  ο Σ. Κοντονής τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη ως προς την πάταξη της διαφθοράς, καθώς «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος σε ένα καθεστώς το οποίο χρωματίζει αρνητικά όλη αυτή την κοινωνική διαδικασία που λέγεται ποδόσφαιρο στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στο ποδοσφαιρικό Grexit, υπογράμμισε ότι θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις της ΕΠΟ και η κυβέρνηση θα κινηθεί ανάλογα. «Μπροστά στην δημόσια τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευνομία, δεν μπορούν να τίθενται οικονομικά μεγέθη, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τα μεγάλα και σοβαρά και μετά να δούμε τα υπόλοιπα. Είναι στο χέρι της ΕΠΟ να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν δεν δώσει λύση και αποβληθεί από τις διεθνείς Ομοσπονδίες, τότε η Κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να εξυγιανθεί γρήγορα και άμεσα ο χώρος του ποδοσφαίρου».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει δεκτή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το κύπελλο Ελλάδας. «Όσον αφορά για το θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην απόλυτη αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατά την απόφασης οριστικής διακοπής του θεσμού. Το Κύπελλο εφόσον το ΣτΕ βγάζει τέτοια απόφαση θα γίνει. Θα σεβαστούμε απολύτως την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου. Είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας».