Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι μεγάλο βάρος για την καταπολέμηση της βίας, πέφτει στους ώμους της Πολιτείας, η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο.

«Πιστεύω ότι την Τρίτη θα έχουμε όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το νομοθετικό κείμενο. Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα για να το ξεδοντιάσουμε αυτό το φαινόμενο και το τέρας της βίας θα ηττηθεί. Θα πρέπει να έρθει η Πολιτεία και πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινικές κυρώσεις σε αυτούς πού παρανομούν.  Πριν όμως από αυτό το στάδιο, πρέπει πάλι η Πολιτεία να επέμβει, και αυτούς τους ανθρώπους, με τα μέσα τα οποία διαθέτει -και θα είναι περισσότερα με τη νέα αθλητική χρονιά-, να τους συλλαμβάνει και να τους τιμωρεί».

Αναφερόμενος στα αίτια της βίας των γηπέδων, ο κ. Κοντονής δεν άφησε εκτός κριτικής τον Τύπο, λέγοντας πως «υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία είναι σάλπισμα σε ανθρωποκτονίες», ενώ τόνισε πως κανένας υπαίτιος δεν θα μείνει εκτός πεδίου ελέγχου.

«Σε ένα ευνομούμενο κράτος αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας τροφοδοτείται από πολλά πράγματα: είναι οι ανακοινώσεις των ομάδων, είναι η αναξιοκρατία που υπάρχει, οι κακές διαιτησίες, υπάρχουν δημοσιεύματα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Δεν θα μείνει κανένας εκτός πεδίου ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

όσο για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς οπαδούς, δήλωσε ότι μάλλον δεν θα υπάρξει ανάγκη και επισήμανε ότι δεν πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που δεν φέρουν ευθύνη.  «Πιστεύω να μην υπάρξει καμία ανάγκη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για κάτι τέτοιο. Από δω και πέρα θα δούμε πώς στοχευμένα θα το αντιμετωπίσουμε, διότι υπάρχουν και Ανώνυμες Εταιρείες, οι οποίες δεν προκαλούν επεισόδια- τουλάχιστον οι ίδιες, οι φίλαθλοί τους- στην έδρα τους».