Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή, τα συμφέροντα των ΠΑΕ δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθούν με ασφάλεια τους αγώνες. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να δοθεί βάρος στους φίλαθλους και μέλημα της κυβέρνησης είναι να παταχθεί το φαινόμενο της βίας με κάθε κόστος.

«Τα συμφέροντα των ΠΑΕ δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων. Ο φίλαθλος θέλει να βλέπει με ασφάλεια έναν αγώνα. Ο φίλαθλος θέλει να ξέρει ότι το ποδόσφαιρο και όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα είναι καθαρά και αξιόπιστα. Ο φίλαθλος θέλει ένα αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο  σε πλαίσιο ισονομίας.

Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ακραία βία μέχρι σημείου να χάνονται ζωές ή προτάσσουμε οι ομάδες να παίζουν μπάλα στο εξωτερικό; Εγώ προτάσσω το πρώτο, το ίδιο και η κυβέρνηση.

Θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες ενδεχομένως ενοχλήσουν και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Η απόφασή μας είναι ειλημμένη, αυτά τα φαινόμενα να παταχθούν, ακόμα και αν το κόστος είναι αυτό», δήλωσε ο κ. Κοντονής.