X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Κόντρα Χατζηνικολάου και «Γιαννάκη» Αλαφούζου για τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis

Ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του ομίλου Real Group, Νίκος Χατζηνικολάου, επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζου, μετά τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για την Novartis. Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε απόσπασμα εγγράφου που παρουσιάζει τον Ν. Χατζηνικολάου να κανονίζει συναντήσεις μεταξύ υπουργείων και του Κωνσταντίνου Φρουζή. Ο Ν. Χατζηνικολάου επιτέθηκε στον Γ. Αλαφούζο ζητώντας από τον «Γιαννάκη» να «δημοσιευθούν για να δούμε ποιοί τα πήραν χοντρά και τώρα λασπώνουν όσους έλαβαν ψίχουλα».
Κόντρα Χατζηνικολάου  και «Γιαννάκη» Αλαφούζου για τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis
|

21Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου και τον εκδότη του ομίλου Real Group Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για το σκάνδαλο Novartis.

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ παρουσίασαν έγγραφα που παραδόθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από πλευράς του FB,  στα οποία γίνεται λόγος για διασύνδεση του εκδότη και γνωστού δημοσιογράφου στην υπόθεση. Η διασύνδεση Χατζηνικολάου με την Novartis αναφέρονταν και στις ραδιοφωνικές ειδήσεις του σταθμού, σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, Στο έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου του 2017 (στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα) κατονομάζονται οι εκδότες Νίκος Χατζηνικολάου και Μανώλης Βουλκίδης ως δύο πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση από την Novartis στις διαφημιστικές δαπάνες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, ο Νίκος Χατζηνικολαού «είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Άμυνας,Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στον Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. H Novartis, πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο θα ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την Real Media άμεσα ούτως ώστε η Real Media να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα 4 μηνών αντί 9 μηνών. Επιπλέον η Real Media δεν θα είχε πληρώσει την έκπτωση 20% στον Zenith.»

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στην διαφημιστική εταιρία PUBLICIS HELLAS με την εξής διατύπωση: «Ο Φρουζής απέδειξε τις δικαιολογίες (αιτιάσεις) για δωροδοκίες που πληρώνοντας από μικρότερες εταιρίες ΜΜΕ και την PUBLICIS HELLAS»

Για τον Βουλκίδη το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Βουλκίδης, είχε μια μικρή εταιρία και παρέιχε απατηλές υπηρεσίες ή εξέδιδε αυξημένα τιμολόγια για τη Novartis.Το 90% των τιμολογίων προερχόταν από την πρόσβαση στην αγορά. Μεταξύ των ετών 2009-2014 η εταιρία του Βουλκίδη ήταν η βασική εταιρία δια της οποία ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα πρόσβασης στην αγορά της Novartis. Σε μια περίπτωση η εν λόγω εταιρία έκανε μια ποδοσφαιρική διαφήμιση για τη Νovartis. Από το βιβλίο πληρωμών προέκυψαν οι ακριβείς ημερομηνίες και τα ποσά που είχαν δοθεί στον Φρουζή, συνολικά 500,000 Ευρώ».

Απάντηση Χατζηνικολάου στον «Γιαννάκη» και σε όσους «τα έπαιρναν χοντρά»

Ο Ν. Χατζηνικολάου απάντησε στα δημοσιεύματα μέσω της εκπομπής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», αναφερόμενος υποτιμητικά στον Αλαφούζο με τον χαρακτηρισμό «Γιαννάκη από το Νέο Φάληρο που κάνει μπάνιο στα λαθραία στο Ασπρονήσι».

Υπογράμμισε ότι η αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο του FBI για την Novartis έχει ήδη απαντηθεί και «κανείς άλλος πέραν του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής δεν ασχολήθηκε με αυτά», ενώ ισχυρίστηκε πως «ο ίδιος ο Κωσταντίνος Φρουζής παραδέχθηκε πως με έχει δει μια φορά στη ζωή του μαζί με άλλους δέκα».

Πρόσθεσε ότι «το συγκεκριμένο κωλόχαρτο (σ.σ. του FBI) το αναδείκνυε η Real με πρωτοσέλιδα το 2017 όπως και τις μίζες της Novartis», ζητώντας «από τον Γιαννάκη» να «βγάλει τον σκασμό». Τέλος, ζήτησε από τον Αλαφούζο να μιλήσει με αποδεικτικά στοιχεία.

Πες μας πόση διαφήμιση πήρε ο όμιλός σου από τη Novartis τα χρόνια εκείνα. Σε τζίρο 35 εκατ. που έκανε το Real Group πήραμε ετήσια λιγότερα από τριάντα χιλιάδες. Μήπως τα έπαιρνες σε ένα μήνα αυτά; Όταν ανακοινώσεις πόσα χρήματα έχεις πάρει από τη Novartis τότε θα ξανασυζητήσω. Μέχρι τότε τον σκασμό και μπάνιο στο Ασπρονήσι» συμπλήρωσε.

Είναι πολύ χαμηλό το ανάστημά σου. Είναι πολύ χαμηλό το ηθικό σου ανάστημα για να με πιάνεις στο στόμα σου. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, αν χρειαστεί θα το κάνω και με πολύ πιο ενδιαφέροντα σχόλια» .

Ακούστε την αναφορά του Ν. Χατζηνικολάου από το 04:07:

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις