Ο Ι. Φωτήλας εξαπέλυσε επίθεση στον Άρη Μπαλτά, με αφορμή την παράσταση που θέλει να ανεβάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιαν Φαμπρ, ενώ έκανε λόγο και για παλιότερες δηλώσεις και δράσεις του υπουργού Πολιτισμού.

«Ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι η Ειδομένη, αποτελεί τιμή για τη χώρα. Τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κανείς από έναν υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος κατάντησε τον πολιτισμό, να είναι μόνο τα κείμενα του Σάββα Ξηρού και η αριστερή ιδεολογία της τσουτσούνας», δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω ανακοίνωσης έκανε λόγο για φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς και κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη «να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματους του».

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Ι.Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας, το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «ήθος» του ως 'ευρωπαϊστής' και 'αντί-λαϊκιστής', όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί “δήθεν δημοκρατών” συνιστούν ακραία πρόκληση. Καλούμε τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματος του», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.