Σύμφωνα με τον Α. Κούγια, και κατά τη χθεσινή πραγματογνωμοσύνη -με τη συνεργασία της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των διορισθέντων πραγματογνωμόνων- στο τζιπ τύπου Porsche Cayenne που οδηγούσε ο εκδότης, «ανευρέθηκαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία».

Παράλληλα, και στη σημερινή σύσκεψη που είχε ο δικηγόρος με τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας, Γιώργο Ραυτογιάννη και Νικόλαο Διαμαντή, όπως υποστηρίζει αναδείχθηκαν «πολύ σημαντικά θέματα».

Όπως εξήγησε ο ποινικολόγος, η επιστημονική επεξεργασία όλων αυτών των ευρημάτων απαιτεί αρκετό χρόνο, ώστε να αποφευχθούν εσφαλμένες ερμηνείες.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ερευνών των πραγματογνωμόνων, την κύρια έρευνα διεξάγει καθημερινά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου καλούνται και καταθέτουν ως μάρτυρες όλα τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται είτε στο άμεσο, είτε και στο ευρύτερο περιβάλλον του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Προς αποφυγή διασποράς λανθασμένων-«πεπλανημένων» ειδήσεων, οι κύριοι Κούγιας, Ραυτογιάννης και Διαμαντής θα παραχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη Συνέντευξη Τύπου.