«Αυτό, το οποίο προτείνει ο κ. Τσίπρας, είναι μετάθεση του χρόνου και ουσιαστικά εργαλειοποιεί την αναθεώρηση για να τη χρησιμοποιήσει, για να παραπλανήσει και για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών επί μακρό χρονικό διάστημα από την ουσία των προβλημάτων» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9»

Χαρακτήρισε αναγκαία, υπαρκτή και επείγουσα την ανάγκη για αναθεώρηση, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι όλες οι διατάξεις για τις οποίες τα κόμματα θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν, να μπουν στο τραπέζι και να γίνει κοινοβουλευτική συζήτηση και πρόσθεσε: «Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση πρέπει να είναι ουσιαστική, αναγκαία, αλλά να γίνει και σύντομα, δεν συμμετέχουμε σε αυτό που το θεωρούμε παρωδία διαδικασία».

Εξάλλου, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι όταν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση, θα επαναφέρει την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκείμενου να διαλευκανθεί η «σκοτεινή» και «γκρίζα» περίοδος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στις αρχές του 2015.

«Αυτή η περίοδος είναι πολύ σκοτεινή και πολύ γκρίζα και χρειάζεται να διαλευκανθεί» τόνισε, ενώ στο ερώτημα αν θα πρέπει να διερευνηθούν και τα προηγούμενα μνημόνια, απάντησε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις «προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο».