Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο κ. Τσίπρας θα το επιχειρήσει με τη χωρίς όριο λασπολογία στους πολιτικούς του αντιπάλους και με την προσφυγή σε θεσμικό, συνταγματικό λαϊκισμό.

Για το μεν πρώτο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «πήραμε γεύση αυτής της ευτέλειας με τα άθλια υπονοούμενα κατά της κυρίας Φώφης Γεννηματά».

Για το δεύτερο, επισημαίνει ότι «όλα δείχνουν πως δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει για αυτόν το σκοπό ακόμα και το Σύνταγμα και την αναθεώρησή του».

Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αναπτύξει τους άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης που χρειάζεται η χώρα:

Χρειάζεται ριζική ευρείας κλίμακας Συνταγματική Αναθεώρηση και όχι αποσπασματική.
Να αφορά τη λειτουργία του Πολιτεύματος, την αναβάθμιση της Βουλής, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την Παιδεία, την Οικονομία, τις διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών.

Προσθέτει ότι με τη ρύθμιση αυτών των ζητημάτων διαμορφώνονται οι όροι μιας Νέας Μεταπολίτευσης, «όχι με “μπαλώματα” σκοπιμοτήτων που “καίνε” τη δυνατότητα ευρείας Αναθεώρησης».

Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία, υπογραμμίζει ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας «δυστυχώς επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού».

«Σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι η Νέα Μεταπολίτευση, αλλά το πώς δεν θα μείνει δια βίου στην Αντιπολίτευση» κατέληξε.